Elev

För att övningsköra hos oss krävs att du har ett giltigt körkortstillstånd. Detta kan du ansöka om online hos transportstyrelsen.se.

Det krävs även att du tagit ett godkänt syntest, vilket du kan göra hos oss för 200 kr. Detta utförs endast under kontorets öppettider.

Riskutbildning 1 syftar till att ge eleven kunskap och insikt om hur alkohol, andra droger och trötthet samt andra beteenden och faktorer kan påverka körförmågan. Denna kurs är obligatorisk. Giltig i fem år.

Riskutbildning 2 (halkkörning) sker när du uppnått den kunskapsnivå som krävs. Denna kurs är obligatorisk. Giltig i fem år.

Teoriundervisningen sker här på dagtid, måndag till torsdag ojämna veckor. Se under Intensivkurs för mer information.

Kunskapsprov och Körprov: Eleverna har ett stort ansvar att hålla på med teorin själva. Vi håller koll på hur eleverna ligger till med teorin, och har det inte lagts ner tillräckligt på teorin inne på Elevcentralen (alla Plugg-prov 100% genomförda och minst fem godkända Sluttest) så avvaktar vi att boka Kunskapsprovet. Även för Körprovet måste läraren anse att eleven är redo innan vi bokar ett prov.

Introduktionsutbildning/Handledarkurs

För att övningsköra privat måste du från 2006-01-01 ha genomgått en introduktionsutbildning. Handledare och elev kan gå denna utbildning tillsammans eller var för sig. Utbildningen är på 3 timmar (+ raster) vid ett tillfälle. Utbildningskostnad är 400 kr / deltagare inklusive kursmaterial. Utbildningen är giltig i fem år.